media

  • Facebook
  • Instagram

Följ polisexperterna i media

Skolattacken på Malmö Latin

Malmö 21 mars 2022. Klockan är 17.12 när polisen får ett samtal om att något händer på Latinskolan. En elev på skolan har beväpnat sig och attackerat två lärare.

 

p3-krim-skolattacken i malmo.png

Lena i P3 Krim

Lena i Göteborgsposten

Över min döda kropp i Femina

Därför älskar kvinnor poddar om Flashback och true crime!

Här är de nya och klassiska kvinno-poddarna att hålla koll på!

IMG_5485.png

Lena gästar morgonpasset

_DSC3208.jpg

Hur man spanar och inte spanar med Lena Ljungdahl.

Lär dig hantera
utmanande samtal

Vad kan man göra för att genomföra även svåra samtal framgångsrikt? Och hur bär man sig åt om ett samtal börjar gå överstyr?

Lena Ljungdahl, före detta polis och numera säkerhetskonsult, och Paula Hammerskog, AcadeMedias kommunikationsdirektör, delar med sig av sina bästa tips i utbildningen “Utmanande samtal”.

Sommar och sol, ångest och oro

En krönika av Anna Jinghede
14 juni 2021

Alltid när bikiniformen känns som mest avlägsen kommer chefen med krav på årets semesterönskemål. Traditionsenligt åtföljs detta av köpslående om veckobyten i semesterplanen innan alla är nöjda (nåja) och nedräkningen till sovmorgnar och solbränd hy tar vid....

_DSC2520_v1 (1).jpeg

Anna om våld i nära relation i P4 Örebro

Få brott i nära relation klaras upp - Örebro län under rikssnittet

Endast 15 procent av fallen kopplat till våld i nära relation klaras upp i Örebro län, vilket är en fem procentenheter lägre än rikssnittet.

_DSC3153_V1.jpg

Poliserna som begår brott - så utreder de sig själva.

Under våren åtalas en polis för dataintrång. Men det är bara en del av historien. Här finns även frågetecken kring pengar som swishats till en känd kriminell, blancolån och missbruk av opioider.

Förra året kom det in över 8000 anmälningar till särskilda åklagarkammaren mot svenska poliser. Det är en ökning med 18 procent mot föregående år.

Vapen som kommer bort, pengar som saknas ur beslagsförråd och en man som maskerat sig i en skräckmask och jagat ungar med basebollträ. Det är exempel på några fall som anmälts mot svenska polisen det senaste året.
 

Den vanligaste anmälan gäller dataintrång. Och under våren har det pågått en utredning mot en polis som misstänkts för otillåtna slagningar i polisens databas.

Lena gästar P3 Krim

Lena i P3 krim

Lena om PDV-attacker i P3 Krim

Knivattacken i Vetlanda.

Strax före klockan tre larmas polisen. Någon hugger människor med kniv i centrala Vetlanda. Sju personer kommer att skadas i en attack som varar i 19 minuter innan polisen skjuter gärningsmannen.

Det börjar med en attack utanför Resecentrum men gärningsmannen slutar inte där. Han fortsätter springa genom stan med en kniv i handen.

Hör rösterna från de som var nära händelserna, som såg gärningsmannen gå till attack och som försökte hjälpa de skadade.

P3 Krim har tittat närmare på förra veckans våldsamma dåd i Vetlanda.

En händelse som väckt frågor om rapporteringen, polisnärvaron på mindre orter, hur Vetlanda nu har förändrats och hur det otänkbara kunde inträffa.

Lena i P3 krim