top of page

nyheter

  • Facebook
  • Instagram

Senaste nytt om polisexperterna

Nu ute! - Dödens hand

Försvinnandet av en miljonärshustru engagerar medierna, samtidigt som ett brutalt mord i en trappuppgång landar hos spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova brott. Själva mordet har bevittnats av en granne genom ett dörrtitthål och offret visar sig sakna fyra fingrar. När miljonärshustrun påträffas död, och även hon med kapade fingrar, måste utredarna hitta sambandet mellan de två brotten. Misstankarna att det rör sig om en seriemördare gör att jakten blir en kamp mot tiden, på liv och död.

Andra delen i serien om Nikki Kahn

dodens_hand.jpeg

LIVE MURDER MYSTERY

Vi ger oss ut på vägarna igen. Vid tre tillfällen i vår kommer vi behöva din hjälp att lösa en mordgåta. För en kväll får du chansen att förvandlas till mordutredare och dramats nyckelperson.

Som nyckelperson i denna hårresande historia får du även med dig ett signerat exemplar av vår nya bok Dödens hand, uppföljaren till vår prisbelönta debut om superspanaren Nikki Kahn, Någon måste dö.

Boka biljetter här:

Live.jpg

Guldpodden 2023

Tack till alla som röstade på podden i Guldpodden. Podden kammade hem två fina bronsmedaljer i kategorierna Årets Krimpodd och i Årets Humorpodd! TACK!

Guldpodden2023.png

Årets debut i adlibrispriset!

Lena och Anna har vunnit priset för ÅRETS DEBUT i Adlibrispriset som är läsarnas bokpris och delas ut i nio kategorier. Vinnarna utses av bokälskare runt om i landet som röstar på sin favorit bland tio nominerade böcker i varje kategori. Nomineringarna har valts ut av en jury bestående av Adlibris bokexperter. Om ni undrar hur det känns? 

Om ni undrar hur det känns...

Guldpodden 2022

Det här är stort för oss!

Årets krimpodd: 2:a plats

Årets podd: 3:e plats

 

När 240.000 röster var räknade landade vi på finfina platser🥈🥉i årets @guldpoddenpriset Det betyder att ni, våra ljuvliga lyssnare och följare, inte bara uppskattar våra avsnitt och det jobb vi lägger på podden, utan också tar er tid att visa det.

TACK ❤️

 

Guldpodden2022.png

Äntligen är den här!
"Någon måste dö"

En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell och trots oklara omständigheter avskriver åklagaren snabbt händelsen som en drunkningsolycka.

Men polisen och spanaren Nikki Kahn nöjer sig inte och börjar utreda fallet på egen hand

 Adlibrispriset 2022!

 

signerad-nagon-maste-do.jpeg

Liveturnén avslutad. En succé! 

Anna gjorde en brottsplatsundersökning och Lena lurade publiken med några av sina lömska spaningstrick. Meta spanade och tillsammans skapade de en show som publiken sent ska glömma!

Tack till alla som kom!

 

"Tandvården behöver mer
kunskap för att bryta vårdspiraler" 

Annas bok Den våldsutsatta patienten är nu släppt.

Kunskap och instrument för att upptäcka våldsutsatta patienter i tandvården

Våld i nära relationer är ett allvarligt folkhälso- och samhällsproblem som orsakar stort lidande, i värsta fall död.

 

Tandvården kan betraktas som en huvudaktör i arbetet med att upptäcka, ingripa och bryta våldsspiraler i ett tidigt skede.

_DSC3153_V1.jpg

Musikhjälpen!

Tack till alla som var med och tävlade till förmån för Musikhjälpen!

 

Tävligen är avslutad!
Ett brott kommer utspela sig och vinnaren med vänner får lösa detta tillsammans med ett dream team av några av Sveriges bästa spanare.

Det blir radioapparater och spionkameror och hela faderullan!
 

Tack till alla som har bidragit till bössan hos Musikhjälpen.

MH-logga-utan-artal.png

Hängmattelyssning

Ni har väl inte missat Ljungdahl & Jinghedes sommarspecial  från 2021?

Lyssna på Anna och Lenas följetong i fem delar om ”Överkonstapelns sista fall”. En ryslig historia om en ung död kvinna med ledtrådar som pekar mot polishuset. 
Anna och Lena kommer med sin breda och djupa expertis inom polisutredning, kriminalteknik och spaning nysta i fallet och alla dess indicier. 

Det blir gärningsmannaprofilering, skadekaraktäristik och förhörsmetodik.Podden kommer i fem avsnitt följa alla trådar och svara på frågan - vad var det som hände egentligen?

Skärmavbild 2021-07-26 kl. 16.11.56.png

Grattis Över min döda kropp....

.... till tredjeplatsen i Guldpodden i kategorin 

Årets Krimpodd!

hpbgurp8eukwjrlaumpq.jpeg
bottom of page